Slut på bedrövelsen.

Efter ett antal försök att få ihop slangarna till självlänsarna och lika många misslyckanden så hittade jag till sist en lösning som fungerade.

Jag tror inte genomföringarna sitter likadant på alla IF-båtar för jag tycker mig ha sett andra placeringar på bilder från andra båtar.

Hur som helst, nu kan jag äntligen plocka av pressening och börja göra båten klar för sjösättning.

Nu får vi hoppas att jag aldrig mer behöver byta bottenventilerna till självlänsarna för det här har nog varit den jobbigaste delen av renovering av Ila.

2 reaktioner till “Slut på bedrövelsen.

  1. Bra jobbat! Där är inte roligt att arbeta inne.

    Jag övervägde också att korsa slangarna. Jag fick bara inte ihop det, så fick montera rakt enligt ursprunglig lösning. Det är svårt att få plats när ventilerna är längre än kilslidsventiler är.

    1. Jag tror även att de olika genomföringarna sitter lite olika i olika IF-båtar. Jag hade t ex 1 1/2 tum i skrovet medan det var 1 1/4 tum mot sittbrunnen. Det har ju konstaterats tidigare att just min IF förmodligen är lite av ett ”hemmabygge” dvs halvfabrikat eller liknande. Sen kan man ju reta sig över att jag inte noterade hur de gamla rören och slangarna var kopplade. Inte ens en bra gammal bild hade jag.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.