Lerkil – Höganäs.

När vi kom hem efter förra helgen så bestämde vi oss att lägga pengar på en lastbilstransport för att få ner Ila i Öresund. Ila behövde transporteras till Höganäs där jag har båtplats.

Tidigt på fredagsmorgonen körde jag iväg till Lerkil för att flytta båten från gästbryggan till upptagningskajen samt eventuellt masta av båten om jag hann. Annars var min uppgörelse med åkaren att han skulle masta av båten. Nu hade jag gott om tid innan lastbilen kom strax innan klockan 11.

Efter att jag var klar med båten så blev jag lite bekymrad över att man höll på att reparera kajen och det förmodligen skulle bli bekymmersamt att ta upp båten medan reparation pågick. Jag hade kollat veckan innan om det var ok att lyfta upp båten vid kajen och fått ett ok av hamnkaptenen. Nu var svaret att det inte gick. Jag förklarade att jag hade en lastbil på väg och att det inte var helt enkelt att ändra på detta. Till sist kunde vi lösa det så att vi fick lyfta Ila i ena hörnet av kajen medan de arbetade på att täta spolplattan i den andra ändan.

Lyftet gick bra. Båten spändes fast och säkrades ordentligt på flaket. Jag gav mig iväg mot Höganäs. En sträcka som tar två timmar med personbil. Lastbilen behövde lite längre tid.

När jag kommer fram till Höganäs så sätter jag mig på ett café där jag har bra översikt över infarten till hamnen. Ett par koppar kaffe och en Budapestbakelse hann det bli innan båten anländer till Höganäs. Sjösättning och påmastning går snabbt och snart kan jag puttra fram till den nya båtplatsen.

Efter en lång dag känner jag mig trött och regnet hänger tungt i luften. Det får räcka för idag. Imorgon kan jag sätta på segel, sprayhood och allt det där andra som behöver fixas.