Ruffluckan renoverad.

Ruffluckan var i rätt så dåligt skick. Det gick inte att ta bort gammal klarlack och sedan lacka om den. Faneren i plywoodskivan hade spruckit och lossnat på flera ställen. Så det fick bli en snabbrenovering så att vi kan använda luckan ett par år till. Sen får vi väl göra en ny men det ligger längre fram i tiden.
Så här såg ruffluckan ut innan renovering. Tydligen borde det vara ett galler i plast istället för ett trägaller. Förmodligen har det gått sönder och ersatts med trä.
Så här blev luckan efter en snabbrenovering. Jag tror det totalt sett tog en vecka. Strykning av lack på morgonen innan jag gick till jobbet och på kvällen.
Nu måste vi även göra vid listerna runt ruffluckan. Allt annat trä har fått en välbehövlig behandling av olja och lack. Även sittbrunnsdurken fick en rejäl omgång med grön såpa och en diskborste så nu ser även den riktigt trevlig ut.