Sjösättningsdags.

Efter flera veckor med fint vårväder så skulle det givetvis bli regn idag. Enligt prognosen så skulle det regna som mest precis när vi fått sjösättningstid. Åse och jag hade tagit oss till Höganäs i god tid innan vår krantid. Vi fick monterat utombordaren och förberett vantskruvarna till vår vagga så att allt skulle gå smidigt när det var vår tur.

Regnet strilade ner men båtarna sjösattes i en rasande fart och plötsligt var det vår tur. Vi är så imponerade över hamnen här i Höganäs. Allt fungerar så smidigt och alla är så hjälpsamma. Det är knappt att man behöver göra något själv. Efter några minuter så ligger Ila i havet och guppar.

Ett par drag i startsnöret till utombordaren så startar den utan problem och vi puttrar bort till vår tillfälliga båtplats. Egentligen hade vi planerat att masta på idag men regnet inbjöd inte riktigt till det, så vi skjuter på det till imorgon.