Höganäs – Råå.

Åse och jag åkte iväg till Höganäs, sent på eftermiddagen idag, för att segla hem Ila en bit på vägen. Efter drygt tre timmar med platt läns så når vi Råå hamn.

Det var en riktigt fin segling och vi förvånades över att Ila ändå seglade så snabbt som hon gjorde. Hade vi varit lite varmare i kläderna så hade det varit en perfekt tur för spinnakersegling.

På turen till Råå så fick vi testat det mesta på båten. En del saker måste ändras. Ordningen på linorna som kommer ner från masten till sittbrunnen måste ändras. Vi hade också lite problem med att storfallet satt fast när vi skulle ta ner storseglet men jag tror att det beror på att jag använde vinsch när jag hissade storen den sista biten. Knuten i falländan har förmodligen fastnat i toppen på masten. Nästa gång skall vi inte hissa storen så hårt. (Redigering) I efterhand så har vi kommit på vad som var orsaken. Det var en travare som gått sönder och satt som en kil i mastlikrännan. Efter att den trillat ut och en ny travare monterats så var det inga problem att få mer seglet. (Slut redigering)

Båten packas ihop och vi återvänder till Malmö för att förbereda nästa etapp av hemseglingen.