Trasiga däcksblock.

Trissorna till däcksblocken hade börjat att pulveriseras så smått. Vi trodde i och förr sig att de skulle klara en säsong till men bytet till dyneemalinor i mindre dimensioner förvärrade förmodligen sönderfallet. Det innebar att vi var tvungna att byta dem i år i alla fall.

Innertaket fick demonteras och även ena sidan till styrbords garderob fick plockas ner. Enligt utsago skall det gå att få ut innertaket genom rufföppningen om man böjer den lite. Det gick tyvärr inte utan skivan sprack. Det gör i och för sig inte så mycket då jag haft planer på att dela den för att lättare kunna komma till kablar och bultar i rufftaket.

Axel hjälpte mig att skruva fast de nya däcksblocken. Efter lite justeringar av lindragningarna så fungerade allt som det skall.

Vi fick också kapat spinnakerfallet till rätt längd. Spinnakerfall och storskot var de sista linorna som behövde tagning, så nu är det också klart.

Strömkabeln till plotter monterades också permanent till strömpanel och säkringar. Till sist lite städning invändigt och utvändigt. Nu verkar det som om båten äntligen är klar och inga nya överraskningar väntar.