Solsken och byig frånlandsvind.

Vi passade på att ta en tur på torsdagskvällen i det fina vädret. Vinden var byig och tidvis kraftig. Efter att vi hade förhalat ut båten från platsen och hissat storseglet så gav vi Ila en rejäl knuff följt av en 180 graders sväng mellan bryggorna för att slutligen segla ut på en platt läns.
Väl ute på Öresund så passar vi på att testa det mesta som är nytt på båten. Även om det är en liten båt och vi tidigare har haft Folkbåt och en del andra långkölade båtar så tar det lite tid att vänja sig vid en ny båt och dess speciella små egenheter.

Det är runt 28 grader varmt och det känns helt rätt att kasta ankare utanför Sibbarp för att ta sig ett kvällsdopp. Vattnet är inte lika varmt men ändå helt ok. Efter badet så passar vi också på att testa utombordaren för att se vad den klarar av. Tidigare så har vi inte haft mycket nytta av den när det varit lite sjögång. Men nu när det är frånlandsvind och läsjö så kör vi 4,3 knop på grundgas. Det är bara att konstatera att när det blåser och går sjö då skall IF:en seglas. Motorn använder man när det är stiltje.