Kvällstur med nya focken.

På torsdagskvällen var det riktigt fint väder med lagom vind. Vår rullgenua har börjat visa antydningar på små revor i underkant. Med all sannolikhet beror det på att den inte har varit skyddad från solen där den suttit på sin rulle. Jag har tillsvidare lagat med spinnakertejp. Genuan använder vi fortsättningsvis bara i lättvind. I höstas köpte vi en ny kryssfock till rullen och nu var det dags att prova den.
Båten balanserar bra, focken står fint och det var en fröjd att segla Ila denna kväll. Det gick till och med så bra att jag seglade om ett par större båtar på min väg bort till Centralhamnsbassängen.
Väl i hamn passade jag på att täta den irriterande rutan bak på styrbordssida en sista gång. Jag har använt LeFant Crack Sealer ett antal gånger i sprickorna som finns i gummipackningarna runt fönstret. Läckaget har blivit mindre och mindre för att häromdagen helt upphöra. Efter några nätter med kraftiga åskoväder och regn så kan det konstateras att rutan nu är tät. För att vara på säkra sidan så fick packningarna sig en sista dos med sealern.
Först var jag lite skeptisk men nu när jag ser att det fungerar så kan jag bara rekommendera tätningsmedlet.