Vårsol.

Efter en regnig morgon så tittar solen fram på förmiddagen. En sväng ner till Ila blir det och presseningen plockas. Det står inget vatten i sittbrunnen så det har tydligen räckt med den lilla presseningen över sittbrunnen. Eller kanske inte helt och hållet, för när jag börjar skruva loss inredningen i förpiken så är den ena skivan blöt på undersidan. Förmodligen har det läckt in via mantågsfästet. Båten ligger inte riktigt i våg så det har förmodligen stått vatten på fördäcket och sen har det sipprat in via skruvarna.

Presenningen av och redo för vårrustning.

Det gick förhållandevis lätt att få loss inredningen. En hel del av mässingsskruvarna gick sönder i skruvspåren men det var bara en som knäckte helt. Tyvärr har någon av de tidigare ägarna har sågat sönder inredningen när man skulle sätta in toaletten. Det innebär att allt kanske inte riktigt går att rädda för återmontage. Lite nya plywoodskivor och teaklister är beställda.

Nu återstår att ta bort den gamla skrovisoleringen och skära bort lite gamla plastningar som gjorts för att kunna sätta ditt toaletten. Sen skall lim och gammal färg bort.
Vi får se om vi hinner få allt klart innan sjösättning. Samtidigt kan ju mycket av det invändiga arbetet göras når båten ligger insjön.