Till Flintrännan.

Det är nu förste augusti. Axel och jag tog ut Ila på en liten tur på Öresund idag. Men innan vi kunde komma iväg så fick vi göra en rejäl spindelsanering av båten.

När vi hade fått undan de flesta av dessa otyg så puttrade vi ut till en strategisk påle och förtöjde oss där för att hissa storseglet. Sen bar det iväg ut på ett väldigt strömt Öresund. Den starka nordgående strömmen gjorde att vi höll oss söderöver på ett kryssben mot Öresundsbron. När vi kommer ut till Flintrännan och fyrtornen som markerar ränna så bubblar det rejält runt fyrfundamenten. Vi håller behörigt avstånd och och gör ett slag tillbaka till land men inser då att strömmen sätter oss så mycket att vi även måste ligga på en kryssbog för att kunna träffa rätt i hamninloppet.

När vi närmar oss land så vrider vinden ytterligare och vi måste göra ett par taktiska krysslag för att hamna rätt i hamninloppet. Väl innanför pirarmarna så rullar vi in focken och går upp till en påle för att ta ner storseglet. Sen tar Axel in Ila till båtplatsen puttrande för motor.

En fantastiskt eftermiddagssegling blev det och en hel hög spindlar blåste och sköljdes av båten.