Då åkte masten av.

Kranlyft är bokat till kommande vecka så innan det så måste ju masten av. Axel och jag tog bort båten till den lilla mastkranen. Idag var det kö till båda mastkranarna så vi fick lägga oss i kön. När det väl var vår tur så gick det relativt snabbt och smidigt. Vi hade en liten malör med vårt nya försök att hitta en bra lyftpunkt på masten. Denna gången la vi en lina över spridarna där vi sen trädde på en liten lyftstropp så att vi kunde få upp lyftpunkten just för att masten är topptung. När vi vevade ner masten så kasade stroppen lite och masten kom ner fortare än vi hade planerat.

Tack och lov så stannade masten någon decimeter över mantåget. Efter lite småstrul så fick vi upp masten på bryggan och riggat av den. Vi hittade en bra plats i mastskjulet och puttrade därefter tillbaka till vår bryggplats.

Efter att ha tömt ur det mesta ur båten så är den nu klar för att lyftas upp på land. Den här Säsongen har vi inte seglat så mycket, vilket givetvis är lite trist. Samtidigt så har vi nästan fått färdigt allt inne i båten och det är ju riktigt trevligt.