Vecka 18.

Denna vecka har det pysslats med lite smågrejer i båten. Några små hål i inredningsskivorna, som jag inte fick lagat tidigare, har fixats nu.
Rorkulten har monterats och ett försök att få motorgångslanternan till att fungera har gjorts. Det gick visserligen inte så bra. Kabeln är förmodligen kass inne i masten eller så har något i själva lanternan korroderat. Det får helt enkelt vänta till hösten när vi plockar av masten.

Jag har även beställt ett nytt block till akterstaget så att det skall fungera lite bättre. Idag sitter det ett servocleat på trippelblocket men den använder vi inte utan akterstaget regleras från ett servocleat strax bakom sittbrunnen. Det innebär att linan ibland fastnar i båda servocleaten. Vi får se hur det kommer att fungera när det nya blocket monterats.

De sista två takskivorna, inne i stickkojen, har också mallats av, sågats ut och klistrats skrovklädsel på skivorna. Nu skall limmet bara torka några dagar så kan jag montera dem. Som vanligt kan man inte låta bli att skratta när jag mallar av skivorna. Skillnaden mellan styrbord och babord sida är markant. Det är säkert 1,5 – 2 cm skillnad mellan de två skivorna. Med tanke på att det är inne i stickkojen där skivorna inte är så stora, så 2 cm får man nog betrakta som mycket.
När skivorna är på plats så är det bara hållaren kvar som skall hålla bordet när det är stuvas undan för segling. Sen är nog allt fixar invändigt.

Vi har också fått monterat beslagen till vårt nya bomtält eller supstuga som det ibland kallas. En del av de befintliga beslagen gick att använda så jag behövde endast komplettera med några få nya beslag. Ju färre antal nya hål man behöver borra ju bättre är det.

Det behöver endast göras lite mindre justeringar med bommens höjd och sen skall tältet bara sträckas upp lite så blir det riktigt bra.