Sjösatt och mastad.

Idag åkte Ila i sjön som dagens första båt. Det var inga konstigheter denna gång. Jag hade till och med tid att rigga masten och rulla ut den till den lilla mastkranen innan kranbilen kom.

Efter sjösättningen låg Ila tryggt i sjön vid kajen och jag kunde konstaterat att de nya bottengenomföringarna höll tätt. Det var nästan ingen vind så jag kastade förtöjningarna och tog mig bort till mastkranen utan att starta motorn. Efter några drag med rodret så var jag framme vid kranen.

Medan jag förberedde det sista innan påmastningen så kom Åse förbi för att hjälpa till. 20 minuter senare så var masten på plats och grovt uppspänd. Två drag i startsnöret, sen startade utombordaren. Vi puttrar bort till vår nya sjöplats och förtöjer provisoriskt.

Sen fortsätter dagen med att dra ner linorna till sittbrunnen, sätta på segel och kapell, montera sprayhood och sätta inhalslinor på båtplatsen.

Så efter en lång dag så är Ila nu färdig för segling.

Vi får se om det kan bli en liten tur imorgon.