Saltholm.

Egentligen var planen att jag skulle segla till Dragør över dagen. Så klockan 09:00 började jag min kryss i svag vind och med motström. Efter en timmes segling kändes det inte som om det skulle bli Dragør idag. Jag ändras kurs mot nordöstra hörnet på Saltholm där det skall finnas en ”turboj”. Vi har varit medlemmar i Dansk Tursejler i tre år men aldrig använt någon av de många turbojarna som finns, men idag var det dags.

Vinden tog slut precis när jag kom fram och det blev så stilla att man kunde höra fåglarna på land om stillheten inte avbröts av ett flygplan som skulle landa på Kastrup.

Jag hade lite nödmat i båten så det blev en pasta carbonara. Tillsätt varmt vatten och vänta 5 minuter. Medan jag väntade på att pastan skulle bli klar passade jag på att ta ett bad i havet. Vattnet var behagligt varmt. Det hade kommit lite påväxt på vattenlinjen som jag passade på att ta bort medan jag njöt av det behagliga badvattnet.

Vinden lyste med sin frånvaro men efter en timme så kom vinden så smått igen och jag kunde hissa segel och sätta kurs mot Limhamn igen.

Vinden friskar i mer och mer och till sist gör jag 6 knop när jag närmar mig hamninloppet. Det blev totalt 13 distansminuter och 6 timmar på Öresund denna fina lördag.