Vårrustning.

Äntligen blev det dags att plocka av presseningen och tvätta, rubba samt vaxa Ila. Som jag sagt tidigare så går det snabbt med en liten båt. Förra helgen ägnade jag någon timme åt att ta av pressningen och skura botten och tvätta skrovet.

Idag blev det då dags att lägga ett par timmar på förmiddagen för att rubba och vaxa båten. Innan jag åkte hem fick jag även satt tejp på vattenlinjen för att kunna bottenmåla i eftermiddag eller imorgon bitti.

När jag städade ur båten så var det två små vattenskador på skivan som sitter precis vid nedgången mot sittbrunnen. Förmodligen så har det läckt in via skruvarna på den undre listen i luckramen.

Jag får klura lite på detta men det enklaste är nog att lägga lite lack ovanpå skruvskallarna. Det var också lite vatten längs med stringersen till salongens kojskivorna och i den djupa delen av kölsvinet. Förmodligen är det tätningen mellan däck och skrov som läcker. Fönsterna kan det knappast vara då ruffen varit under en pressening hela vintern. Det kan ju också blåst in via det aktre stuvfacket.

Det får jag fundera på ett tag men nu är det dags att boka sjösättning!