Solig segling till Saltholm.

Vädret såg ut att kunna bli bra idag så jag cyklade ner till Ila för att ta ut henne på en liten dagstur. När jag kommer ut ur hamnen så blåser det rätt så friskt och skarndäcket ligger i vattnet. Jag hade egentligen ingen plan för dagens segling men efter en stunds planlöst seglande sätter jag kurs mot Saltholm.

När jag kommer in på rätt kurs så blir det en behaglig halvvindssegling mot ”turbojen” vid Saltholm. Flintrännan passeras idag utan att mötas av en massa handelsfartyg. Jag följer det gamla plotterspåret men råkar vid något tillfälle komma för nära Saltholm och ekolodet visar bara 1,9 meter. Det är på tok för lite vatten för vår stora båt, tänker jag och inser att IF:en bara sticker 1,2 meter. Seglatsen fortsätter till turbojen där jag fick göra två försök innan jag lyckades få en lina i bojen.

Det blev ett litet bad där jag dök ner under båten för att fixa hjulet till loggen som fastnat tidigare i år. Efter lite snurrande på skovelhjulet så kändes det som den skulle kunna fungera igen.

Spisen dras fram och jag värmer lite vatten till snabbpasta som jag har som nödmat i båten. Lunchen avnjuts i sittbrunnen. Solen skiner och allt känns ju riktigt bra idag.

Efter någon timme så lämnar jag bojen med siktet ställt hemåt. Nu blåser det mot istället. Seglen skotas hem och jag kan precis hålla kurs till hamninloppet.

Det blev en riktigt fin segling idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *