Höstfix.

Idag blev det en sväng till båten. Vackert väder och verktygslådan i bagaget. Jag fick loss skotskenan och skotbalken efter en del funderande. Skotbalken behöver en ordentlig omgång kärlek och många lager lack. Även skotvagnen är i behov av lite översyn så att kullagerna rullar fritt.

Det satt en toalett i förpiken på båten som var kopplad direkt ut genom skrovet. Jag tycker att det är ”overkill” med toalett i en IF, en porta-potti räcker långt. Efter att ha kopplat loss alla slangar så var det enkelt att plocka ut toaletten. Bottenplattan som toaletten satt fast i var inte riktigt ordentligt fastplastad vid skovet. Den som gjort jobbet tidigare hade inte slipat rent mot skrovet så det var bara att dra loss allt i ett kraftigt ryck. Lite oroväckande om man tänker att hela toaletten kunde ha lossnat och slitit loss slangarna till bordgenomföringarna vid kraftig sjögång. Eftersom jag glömt de stora rörtängerna kunde jag bara få loss de små bordgenomföringarna. Planen är att ta bort alla bordgenomföringar som inte behövs och plasta hålen.

Nu skall båten bara stängas till ordentligt och torrbollarna in, sen är den klar för vintern. Hemma i källaren har vi många små projekt som kan göras under vintern, så till våren har vi förhoppningsvis ”lyft” Ila ett par nivåer.