Vinterstänga båten.

I lördags bar det iväg till Ila igen. Två grader varmt och mulet väder. Det var dags att stänga till båten och göra de sista arbetena på båten denna höst. Plywood skivan på motorfästet plockades av för att tas hem och fixas till under vintern. Namnbrädan som satt på akterkanten av sittbrunnen togs bort. Vi tyckte väl inte den var så snygg och samtidigt så kräver den extra underhåll. Vi vill minimera det årliga underhållet på Ila så mycket som möjligt och kommer att ta bort allt utvändigt trä som är möjligt.

För att minimera riskerna för att båten skall ta in vatten så behövde vi plocka bort två bottengenomföringar som varit till toan och en till vasken i pentryt. Två gick bra att ta bort men den tredje satt ordentligt fast. Efter en del sågande med ett bågfilsblad så gick det att knäcka loss den. Nu återstår det bara att laga hålen till våren när temperaturen är lagom för epoxin.

Avslutningsvis stängs hela båten igen. Ventiler och luckor tätas och en hemmabyggd ”torrboll” placeras mitt i båten. Nu får Ila gå i ide fram till våren.