Borttagning av skrovklädsel.

Första helgen med fint väder. Axel och Ebba rev loss skrov- och durkklädsel i förpiken. Det gick riktigt lätt och nästa inget lim satt kvar på skrovet.

Däremot så är det tråkigt att det läcker in vatten någonstans. Vi får gå över alla tätningarna i däck. Det är bara att lossa, rengöra, täta på nytt, dra åt och se om det blev tätt. Jag har en stark misstanke om att det är den ena hållaren till mantågstöttan som läcker, men samtidigt passar vi på att täta även pullpit, knapar mm.

Innan vi stängde båten för dagen så passade jag på att lossa den sista garderobssidan. Planen har varit att bara renovera förpiken i år men det känns inte som något större arbete att även fixa garderoberna i år.

Senare i veckan så har jag tagit bort det lilla kontaktlim som sitter kvar med en roterande stålborste. Det lilla som satt kvar efter den behandlingen gick att torka bort med thinner. Se till att ha god ventilation och en andningsmask som kan hantera ångorna. Tyvärr satt det lite gamla glasfiberrester kvar efter toalettinstallationen och batterihyllan. Enda chansen att få bort det var att använda sliprondell. Jag provade även med grovrengöringsskiva men inget av varianterna är att rekommendera. Det blev otroligt dammigt. Nu får dammet lägga sig sen skall jag städa ur hela båten. Därefter är det roterande stålborste och thinner som gäller.

Jag skall försöka hinna att plasta in knän vid röstjärnen innan jag monterar garderoberna. Får se hur jag skall göra när jag skall ner till rent glasfiber. Det går kanske att ha en kraftig dammsugare som suger dammet direkt vid slipen.