Veckan som gått, V12.

Under veckan som gått och helgen så har båten grovdammsugits. Lite limrester har torkats bort med thinner eller borstats bort med roterande stålborste. Förpiken har torkats ur för de kommande epoxilagningarna och målningen.

Jag har även förberett tätningen av pullpiten genom att lossa på alla muttrar. I salongen har jag skurit bort en del av klädseln under styrbords däck då jag behöver placera ett el-rör där för framtida kabeldragningar.

De gamla lanternorna på sidan av ruffen har monterats bort. De trampades mest sönder hela tiden. Planen är att montera en trefärgad lanterna i toppen på masten.

Inredningen innan tvätt med teakrengöring.

Sen har det roliga arbetet med att göra vid inredningen börjat. Alla gamla skruvar och lister som var rester från den gamla batteriplaceringen och toalettplaceringen har tagits bort. Första omgången skivor, de i förpiken och garderobssidorna har fått en rejäl tvätt med teakrengöring.
resultatet blev riktigt bra. Vissa skivor var lackerade ovanpå den gamla oljningen. Teakrengöringen gick på vissa ställen in bakom lacken och lossade den.

Jag kunde inte låta bli att prova och värma bort lacken på en skiva. Det fungerade riktigt bra och efter en lätt slipning så såg inredningen riktigt fin ut. I stort skall jag försöka behålla så mycket som möjligt av den gamla inredningen. Vissa skivor behöver ett antal håll pluggas igen. Några av T-listerna, i plast som sitter på skivkanterna, är delvis trasiga. Det är inte helt lätt att hitta nya T-lister så jag kommer att på något ställe, förmodligen babords garderob, sätta teaklist för att kunna använda den T-listen som satt där till att laga T-listerna på andra ställen.