En lugn vecka 16.

Denna veckan har det inte hänt så mycket. Jag har mest gått och väntat på att temperaturen skall stiga tillräckligt för att jag skall kunna limma på inredningsmattan.

Lite gelcoatskador på ruffen har lagats. Även de gamla hålen efter lanternorna har fixats till. Det ser rätt så bra ut. Jag har inte kunnat träffa helt rätt med nyansen på gelcoatspacklet. Det är lite åt det gråa hållet men ruffen har en dragning åt rosa. Samtidigt har ruffen blekts av många år med solljus och saltvatten.

Jag fick också plockat ner den sista skivan på ruffen, den som elpanelen satt på. Jag klippte bort alla kablar då jag ändå skall dra ett nytt elsystem i båten. Skivan var i för bedrövligt skick pga diverse tidigare elinstallationer där föregående ägare har sågat större och större hål i skivan för att få plats ned elkabel. När jag fick loss skivan så delades den i två bitar. Jag har påbörjat lagning av skivan genom att såga till en plywoodbit som passar i hålet. Sen har jag limmat biten på plats med förtjockad epoxi som hälta ner i springan mellan den gamla skivan och den nya biten. På baksidan skall det på en väv satt i epoxi och på framsidan sätter jag en tunn plywood inramad av lister som den nya elpanelen kan sitta i.

Fortsatt lackering av inredningskivorna pågår. Jag har även plockat fram sittbrunnsbordet, som även fungerar som bord i salongen. Bordet såg för tråkigt ut och har nu fått sig en slipning och lagning av hål och skador. Det gamla bordsfästet var någon form av plagiat på Lagunfästet. För något år sedan kom jag över ordentliga Lagunfästen på någon rea. Så jag tänkte använda detta istället när bordet har lackats klart.

Ytterligare några beslag på ruffen har tätats.

Nu när jag har fått loss alla inredningsskivorna runt ruffen så börjar jag fundera på om jag skall sätta inredningsmattan på ruffens insida. Allt som kan göras i år behöver ju inte nästa år.