Vecka 18 och snart klart i förpiken.

Nu har täckskivorna kommit på plats i förpiken och skivorna har kommit på plats i taket. Hyllor och lampor samt skivan längst fram är också monterade så nu är förpiken i princip klar. Det behövs några små täcklister mot huvudskottet men jag väntar nog med dessa tills garderoberna kommit på plats då de skall passas in med den hörnlist som kommer på kanten.

Jag hade lite problem med de inredningsbrickorna som jag hade valt. Det är den varianten där man trycker på ett lock ovanpå skruven men i och med att skrovklädseln var lite tjockare så gick det inte att få på locket. Till sist löste det sig genom att lossa skruvarna ett halvt varv. Då gick det plötsligt att få på locket.

Det är otroligt roligt att se på de gamla bilderna från innan renoveringen och jämföra med hur det blev. Visst är det mycket arbete men samtidigt lär man sig en hel del om båten också.

Viktmässigt så kan det knappast vara någon större skillnad, den tunna plywooden väger knappt något. Det blev så bra att jag även funderar på att göra likadant i slutet på stickkojerna istället för att hålla på och limma upp skrovmatta där.

Nu är det bara kojskivorna kvar. Målning av dessa pågår för fullt men det kommer nog att dröja några veckor till innan de är helt klara.

Babords sprayhood beslag har monterats av, tätats och återmonterats.
Fönsterramarna på styrbords sida har lossats på insidan för att jag tänkte montera inredningsmatta på den delen innan sjösättning. Tyvärr var det lite vått under ramen så att det blir nog till att försöka täta fönsterpackningarna igen.

Den gamla loggivaren har plockats bort och den nya har monterats.
Hemma så fortsätter arbetet med inredningsskivorna. Just nu är det styrbords aktre ruffskiva som får min uppmärksamhet. Det är i denna skivan som el-panelen så småningom skall sitta. Det är också den skivan som var i sämst skick och där det fanns flest småhål. Men efter att ha lagat hålen och förstärkt skivan (se Vecka 17) så har den nu fått en strykning med lack och ser faktiskt rätt ok ut redan. Om man placerar penn- och passarehållaren lite strategiskt så kommer försvinner säkert 60 % av småhålen.

Det sista som gjordes i veckan var att lossa de små spärrplåtarna till huvudvanten. De satt tidigare mellan bulten från huvudvanten till bulten för undervanten men efter att jag skiftade till de nya röstjärnen så har inte plåten suttit fast ordentligt då de gamla hålen inte passar med det nya röstjärnet. Så jag får väl borra nya eller helt ta bort dem och sätta en fjäderbrika och en låsmutter. Vi får se vad det blir.
Jag passade också på att tömma ur båten och dammsuga den invändigt. Nu skal jag inte göra så värst mycket mer inne i båten innan sjösättning så kommande vecka kommer jag att fokusera på utsidan.