En liten tur till Sjollen.

Efter jobbet idag tog Axel och jag ut Ila på Öresund för första gången i år. Båten har ju varit sjösatt ett par veckor nu men det mesta av tiden har gått åt att fixa så mycket som möjligt inne i båten.

Men idag var det som sagt dags för en tur. Vi puttrade ut till kajen på insidan av den västra piren och förtöjde där. Allt gjordes i ordning för seglats och storen hissades. Loss med förtöjningen och rulla ut genuan så snart vi kommit ut ur hamnen.

Vi tar sikte på Sjollen och får en fin slör dit där vi gör runt 6 knop. Sprayhooden är nerfälld för bästa seglingsupplevelse. Axel styr säkert och tryggt i de krabba öresundsvågorna. När vi kommer ut till Sjollen så gör vi ett slag och ställer in siktet på vår hemmahamn. Rulla in genuan och en liten sväng innanför pirarna upp till kajen för att plocka ner storseglet.

Väl tillbaka vid vår brygga så kan vi konstatera att det var en riktigt fin sen eftermiddagstur.