Det är inte direkt något som behöver fixas i båten innan sjösättning. Jag skulle i och för sig ha skiftat ut bottenventilerna till självlänsarna men när jag väl krupit in och skulle ta loss de gamla slangarna och ventilerna men det visade sig att det satt 1 1/2 tums istället 1 tums ventiler. Så mina nyanskaffade kompositventiler var för små. Det får helt enkelt vänta till i höst med ventilbytet. De befintliga ventilerna ser rätt så ok ut och går att stänga, om lite trögt. Jag skall prova att hälla i lite matolja i ventilerna när båten ligger i sjön för att se om det lossnar.

Så, i väntan på att allt blir klart för sjösättning så plockade jag ner de nya dynorna i båten.

Det blev riktigt snyggt! Tillsammans med kuddar och gardiner som vi sydde förra året så blev det ju ett riktigt lyft för Ila.