Annandag Påsk.

Idag fick vi tvättat och vaxat båten. När jag höll på att tvätta båten så hittade jag en liten bit tätning som lossnat mellan skrov och däck. Det är egentligen lite konstigt då den nya tätningen suttit riktigt bra sedan jag ersatte den för några år sedan. Men just här vid vantskruven var det cirka 40 cm som lossnat och det har uppenbart kommit in vatten bakom också. Det var bara till att skära loss den lösa biten och skrapa ut allt som var fuktigt. Nu får det lov att torka ut några dagar sen får jag sätta dit ny marintätning.

Hade jag bara haft ett enkelt elsystem i båten så hade det gått att gömma plus och minuskabeln bakom täckskivan under ruffnedgången. Nu har jag kablar som går till solcellerna och omkoppling mellan de två batterierna så det blir lite fler kablar. Det går helt enkelt inte att dölja kabelpaketet. Så jag valde att använda en vanlig kabelsamlare. Kanske inte så snyggt men det får duga tills jag hittar en bättre lösning.

Innan jag slutade för dagen så fick jag monterat båtnamnet på akterspegeln. Förra gången jag försökte så var det kallt och det blåste så jag lyckades sabba folien men idag gick det bra.