Vecka 20 och snart sjösättning.

Denna veckan så har listerna och träet runt ruffluckan fått många lager lack och efter montage blev det så här snyggt! Nu skämmer inte entrén till Ila längre, dock ser det fortfarande riktigt tråkigt ut i salongen.

Styrbords aktre ruffskiva är fördiglagad och klar med den nya el-panelen installerad. Utöver, navigationsljus, innerbelysning, eluttag, instrument och kylbox så har jag monterat tre on-off-on strömbrytare. Jag kommer att ha ett större servicebatteri på 80 ampere, batteri 1, och ett mindre batteri för plotter på 14 ampere, batteri 2.

Den översta brytaren är helt enkelt för att kunna statusen på de två batterierna. Nästa brytare väljer om plottern skal matas från det lila eller det stora batteriet. Den sista brytaren är till för att kunna ladda de två batterierna med solcellerna.

Det mesta kan jag inte koppla ihop i år utan får vänta tills salongen är klar men förhoppningen är att vi skall kunna få dit solcellerna i år och att plotter skall kunna kopplas in provisoriskt.

Oavsett så är det en otrolig skillnad från när jag för någon månad sedan stod med de olika bitarna och funderade på hur detta skulle gå att rädda.

Huvudskotten har också lagats på hål och målats mot salongen. Nu ska bara resten av garderoberna på plats så kommer det att kännas riktigt bra. Tyvärr lär det väl inte ske förrän till hösten, så man får ju vara nöjd med det här lyftet.

Brandsläckare och brandfilt har monterats på huvudskottet i babords garderob och eldragningen till förpiksbelysningen har gjorts. Återstår nu bara att koppla in det provisoriskt på batteriet.

Beslag för att kunna montera lagunbordet i sittbrunnen har monterats och lagunbordet har fått sig en ordentlig omgång med klarlack. Klart för kanelsnäcka och en kopp kaffe i sittbrunnen!