Vecka 21 och inte många dagar kvar.

Jag håller på men en del småprojekt denna veckan. Bland annat så har jag satt fast bränsletanken med ett par rejäla beslag och ett spännband så att den inte skall ligga och slamra runt i akterstuven. Medvetet har jag också försökt att få tanken så långt fram som möjligt för viktfördelningens skull.

På rorkulten så satt beslag till en gammal ”Tiller Lock”ett väldigt enkelt system för att tillfälligt låsa rorkulten i lämpligt läge. Linan som skulle hålla rorkulten saknades och förra året provade jag med lina som jag hade liggande i båten men det fungerade inte alls då den var för mjuk och hal. Efter lite sökningar på nätet så insåg jag att jag behövde en styvare lina och har nu satt dit en dyneemalina som verkar fungera. Åtminstone nu när båten står på land. Vi får se om det fungerar lika bra när Ila ligger i sjön.

Arbetet har också fortsatt med de två små kojskivorna i förpiken. Det har varit ett otrolig drygt jobb passa till skivorna och kantlisterna. Många konstiga vinklar och anslutningar att ta hänsyn till. Jag har inte riktigt kunnat använda de gamla skivorna som mall. Mahogany till kantlisterna kommer från min fars gamla 8 M R-yacht från tidigt 1900-tal och listerna runt el-panelen kommer från min gamla 6 M R-yacht från 1920-tal. Det är ju definitivt roligare att jobba med sådana här projekt när man har bra material att jobba med.