Fixa glappet.

Axel och jag cyklade ner till Ila nu på kvällen efter skola och jobb. Jag behövde lite hjälp att lyfta av roderbladet. Det var inte tyngre än att jag hade kunnat göra det själv men det hade nog varit svårt att styra in alla tre rodertapparna om jag hade varit ensam när rodret skulle sättas tillbaka. Sen hade det ju också varit rätt så trist om man tappade roderbladet och skadat det nu när säsongen närmar sig.

Det var som sagt inga problem att lyfta av roderbladet om man är två personer. Vi la det försiktigt på marken och kontrollerade rodertappar. De två översta tapparna såg riktigt bra ut men den nedre tappen var lätt sliten, dock inget som oroar mig. Vi hade med oss en hel sats med O-ringar och det visade sig snart att det var O-ringar med ytterradie 9 mm som passade bäst. Sen drog vi på lite vattenfast fett på rodertapparna och sen var det bara att lyfta tillbaka roderbladet.

Hela manöver tog inte mer än 5 minuter. Skall man räkna in tiden för att ta bort stoppklossarna mm så tog det väl 10-15 minuter.

Innan vi cyklade hem så passade vi även på att få av de motsträviga muttrarna till fockskotskenorna nu när vi var två och kunde hålla mot maskinskruvarna.