Vecka 18.

Denna vecka har jag började jag med att plugga hål, reparera och lacka fler inredningsskivor i väntan på att jag skall få min toplac. I första vändan fokuserar jag på kojskivorna i salongen, den sista garderobssidan, den sista ruffskivan på babords sida samt diverse smålister.

Jag har även beställt ett par besticklådor i bambu som skall ersätta den gamla bestickslådan i plast som har sett sina bättre dagar. Det bör gå att få in två besticklådor över varandra bakom den aktre luckan under babords koj.

Babords hylla och pentrydelen under däcket har jag också börjat att renovera så planen är väl att få monterat babordssidan först då jag inte behöver var färdig med takskivorna när inredningen skall monteras.

I slutet på veckan så steg temperaturen utomhus så med lite stöd av en värmefläkt så kunde jag laga sprickorna runt bottenstockarna. Det var på tre ställen som det fanns sprickor, en vid den aktre bottenstocken och två vid bottenstocken mitt i salongen.

Det läcker fortfarande lite från fönsterna så jag fick maskerat runt ovan sidan och underkantens ovansida, för det är där jag misstänker att det läcker. När man plockar bort innerramarna så finns det ett par skruvhål där det är lite oxid på baksidan av ramen. När alla fyra fönsterna är maskerade så skär jag bort den gamla packningen. På överarmen så sitter packningen bra och jag måste lägga ett snitt både i överkant och underkant av packningen för att få loss den. Däremot packningen på underramen lossnade direkt efter ett par snitt på kortsidorna. Det är med all säkerhet här det läcker. Efter att jag fått bort de delarna av packningen som jag ville ha bort torkade jag av med thinner.

Jag tätade de två fönsterna på styrbordssidan först med svart marintätning men insåg rätt snabbt att man skall ta en ruta i taget för det lilla efterarbetet som behöver göras tar lite tid, dra av fogen, torka bort överskott med thinner och dra bort maskeringstejpen. Marintätning börjar ythärda rätt så snabbt så det var lite jobbigare att torka bort överskottet på ruta två. När det var dags för babords sida så tog jag en ruta i taget. Det gick betydligt bättre.
Natten mot söndagen regnade det rejält så det var med stor nyfikenhet jag öppnade ruffluckan. Inget regnvatten i båten! Det verkar som om tätningen av fönsterna blev bra.

Temperaturen fortsätter att stiga i slutet av veckan så det det klipps till skrovisolering. Till söndags lunch är temperaturen uppe i 20 grader inne i båten med tillskott av en värmefläkt så CascoFlex och pensel åker fram. Sex stycken bitar av skrovisolering skall limmas på. De två som jag trodde skulle vara svårast, insidan av ruffen vid fönsterna, var faktiskt de enklaste. De fyra bitarna i stickkojen var däremot otroligt besvärliga.

När alla bitarna kommit på plats kunde jag inte låta bli att testa att montera el-panelen. Rent bortsett från att jag måste passa till den lite för att den skall komma helt på plats så såg det riktigt bra ut.