Vecka 19.

Den här veckan fortsätter lagning och lackering av inredningsskivorna.
Vissa av inredningsskivorna var sedan tidigare rätt så tunnslipade i faneret. Ibland gick det att fixa med lite bets och några bruna tuschpennor innan lackering. Tyvärr fanns det ett par genomslipningar som var svårare att maskera. Då min filosofi har varit att försöka att använda så mycket som möjligt av originalinredningen så valde jag helt enkelt att såga hål och sätta ett par rostfria ventilgaller på de två värsta ställena. Det är ju aldrig fel med ordentlig luftning i stuvutrymmena speciellt när skrovet inte är isolerat.

I början på veckan inhandlades också ett par masonitskivor så att ny takskivor kan fixas i salongen. Det verkar som om masonitskivor som satt där i original var 3 mm tjocka. De nya takskivona sågas ut ur 2,4 mm masonit så det borde ju kompensera lite på rätt håll med tanke på att jag stoppar in lite extra vikt i båten. Skivorna kläddes sedan med samma skrovisolering som limmades fast med Cascoflex som resten av båten.

Fler färdiga inredningsskivor plockas ner i båten i väntan på montering och ytterligare kanalisation och elinstallationer har gjorts, bla kabel till kylbox och till laddningsuttag på babords hylla ovan garderoben.